
تهران آنلاین بررسی کرد: صفر تا صد شکایت محیط زیست علیه شهرداری تهران/ چرا شهرداری تهران زباله های مازندران را به تهران آورد؟
چندی پیش رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری از اعلام جرم علیه شهرداری تهران به دلیل انتقال بخشی از پسماند استان مازندران به آرادکوه خبر داد که با واکنش شهرداری تهران رو به رو شد.
به گزارش خبرنگار تهران آنلاین؛ طی هفته اخیر جدال میان محیط زیست و شهرداری تهران بالا گرفته است. این جدال بر سر چرایی انتقال زباله های ساری به تهران مطرح شده اما ماجرا چیست؟
شهرداری بدون هماهنگی زباله ها را منتقل کرده است
ماجرا از آنجا شروع شد که رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری از اقدام قضایی محیط زیست علیه انتقال پسماند از مازندران به آرادکوه خبر داد. او عنوان کرد که به محض اطلاع از انتقال پسماند مازندران به تهران، جلسه تشکیل شد و درخواست دادیم جلوی این کار گرفته شود.
محمد رستگار ی ماجرا را اینگونه بیان کرد: اوایل آذرماه از انتقال پسماند از مازندران به تهران مطلع شدیم و در همان زمان اقدام فضایی انجام شد و علیه سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران اعلام جرم کردیم. با توجه به اینکه این کار بدون هماهنگی انجام شده بود، از میزان زبالههای منتقل شده به آرادکوه اطلاعی نداریم. در استانداری تهران مصوب شده است که آرادکوه تنها پسماندهای شهرری، شمیرانات و تهران را باید دریافت کند ولازم است ما به این مصوبه پایبند باشیم. از نظر ما پسماند در آرادکوه باید بهدرستی مدیریت شود، این در شرایطی است که این مرکز دفن پسماند مشکلات عدیده زیستمحیطی دارد بنابراین اضافه کردن پسماند یک شهر دیگر به آن هیچ توجیهی ندارند.
شهرداری تائید کرد
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران رسماً انتقال پسماندهای ساری به تهران را تأیید کرد و گفت: زبالههای ساری با کامیون به تهران منتقل و در آرادکوه دفن میشوند.
انتقال موقت است
ناصر امانی عضو شورای شهر تهران در مورد انتشار اخباری مبنی بر تشکیل پرونده قضائی علیه سازمان پسماند به دلیل انتقال زباله و پسماند به تهران و آرادکوه، گفت: این انتقال موقت بوده و به دلیل بروز مشکلاتی که در ساری بوده، چند شهر از جمله تهران به ساری کمک کردند.
شهرداری تهران معین استان مازندران است
عبدالمطهرمحمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران در نشست خبری خود درباره انتقال پسماند از مازندران به تهران گفت: استان تهران معین استان مازندران در مواقع بحرانی است، میزان پسماند وارد شده از ساری در بازه حداکثر ۱۰ روزه به تهران کمتر از نصف تولید پسماند پایتخت در روز است. ضمن اینکه یک وظیفه انسانی نیز وجود دارد. بخش قابل توجهی از پسماند تولید شده در شهرهای استان مازندران مربوط به گردشگران است که عمده این گردشگران نیز از تهران به مازندران سفر میکنند. استان گلستان، شهر دماوند، دو شهر استان مازندران و شهر تهران بنابر وظیفه انسانی خود کمک کردند که شهر ساری دچار بحران زیست محیطی نشود و زیرساختهای پسماند و محیط زیستی تهران نیز دچار مشکل نشود؛ اما اینکه در دستگاه قضایی مطرح شده، اتفاق تلخی است. از تمام شهرهایی که به ساری کمک کردند، باید تقدیر کرد نه اینکه متهم شوند و یا حتی علیه آنها اعلام جرم شود.
شهرداری وظیفه دارد یا نه؟
بحث های بسیاری در خصوص لزوم انتقال پسماند از ساری به تهران صورت گرفته است. شهرداری تهران اعلام کرده است که معین استان مازندران است و این بدین معنا است که باید در زمان بحران به کمک این مجموعه بیاید اما به نظر می رسد سازمان محیط زیست بیش از این از عدم هماهنگی گلایه دارد و مقام محیط زیست اشاره ای به بحث وظیفه قانونی شهرداری تهران نکرده است.
-
خانه اندیشمندان هرگز تعطیل نخواهد شد 1
-
شهرداری تهران ماشین را با نصف قیمت در اختیار رانندگان قرار میدهد 2
-
مدل مالی و شرایط واگذاری تاکسیهای برقی اعلام شد 3
-
آغاز به کار بزرگترین ایستگاه شارژ اتوبوس و تاکسی برقی در کشور 4
-
بیش از هزار نفر در تصادفات قطع نخاع شدند! 5
-
سه ایستگاه دیگر شارژ خودروی برقی به تهران اضافه شد 6
-
2 میلیارد تومان؛ خرج سگ های بلاصاحب 7
-
درخت کش های ولیعصر نقره داغ شدند 8
-
تهران برفی می شود 9
-
دلیل توقف عرضه برنج درجه یک ایرانی در میادین ترهبار شهرداری تهران چیست؟ 10
-
به زودی مترو میدان خراسان افتتاح می شود 11
-
شرکتی پول اتوبوس را از تهران گرفته اما اتوبوسها را به شهری دیگر فروخته است/ شهرداری باید خودش اتوبوس بخرد و نباید منتظر دولت بماند 12
-
دلیل قطع درختان ولیعصر طی روزهای اخیر 13
-
منافع خانوادگی چه کسی با ورود اتوبوسهای برقی به خطر افتاده؟ 14
-
از تهدید به اخراج یک خبرنگار تا رفع ابهام در خصوص برقی ها 15